Nazaj na seznam
Dogodek |
02. 10. 2020

Vabimo vas na mednarodni spletni seminar »Keeping cities sustainably warm«, ki tokrat v središče postavlja prenove sistemov daljinskega ogrevanja.

Seminar bo potekal preko spleta v četrtek, 8. 10. 2020 med 14. in 15.30 uro.

Program >>>

Stran za registracijo:

https://iclei-events.webex.com/iclei-events/onstage/g.php?MTID=e1c995a325aa7911fc7920088a558d6ac

Cilj projekta KeepWarm je pospešiti stroškovno učinkovite naložbe v posodobitve sistemov daljinskega ogrevanja zlasti v srednjeevropski regiji, kjer so ti sistemi pogosto še vedno preveč odvisni od fosilnih goriv in neučinkoviti.

Ključnega pomena je, da so odločitve usmerjene v integracijo obnovljivih virov energije (OVE) ter da se s prenovami ne odlaša. Čeprav so številne tehnološke rešitve za izboljšanje učinkovitosti in vključevanje OVE in odvečne toplote že na voljo in preverjene tudi v praksi, se s sprejemanjem odločitev prepogosto odlaša. V programu spletnega seminarja bodo predstavljeni izzivi na področju daljinskega ogrevanja, s katerimi se srečujejo v Latviji, na Hrvaškem, v Srbiji in tudi v Sloveniji. Obenem bo prikazanih več vzpodbudnih primerov projektov, ki so ali pa še bodo sisteme daljinskega ogrevanja naredili bolj trajnostne in konkurenčne.

Več o dogodku na spletni strani projekta KeepWarm: https://keepwarmeurope.eu/events/?c=search&uid=bmjIvuGY

Dodane informacije: jure.cizman@ijs.si, 01 588 5426