Nazaj na seznam
Učinkovita raba energije |
07. 02. 2018

Od konca leta 2017 dalje lahko na spletu preizkusite “beta” različico aplikacije ENERFUND, ki ponuja informacije iz energetskih izkaznic v strukturirani kartografski obliki, vključujoč nekatere dodatne kazalnike, s katerimi je okarakterizirana energetska učinkovitost stavb v več evropskih državah ter njihov potencial za prenove.

Spletno orodje je bilo zasnovano zlasti za naslednje tri ciljne skupine:

  • finančne institucije, da lažje pridobijo zanesljive informacije in bolje prepoznajo nove naložbene priložnosti pri prenovi stavb;
  • podjetja za energetske storitve kot podporo pri ugotavljanju novih poslovnih priložnosti in ocenjevanju možnih prihrankov energije v posameznih stavbah;
  • občine in lokalne skupnosti, da enostavneje ocenijo energetsko učinkovitost svojih stavb in določijo prioritete za energetske prenove.

Raziščite možnosti, ki jih nudi aplikacija in nam pošljite vaša mnenja, predloge ali vprašanja na info@enerfund.eu ali na jure.cizman@ijs.si.

Naslednja posodobitev orodja ENERFUND z razširjenimi funkcionalnostmi in več podatki bo na voljo predvidoma v februarju 2018.

Na kratko o projektu

ENERFUND je evropski projekt, financiran iz sredstev programa EU Obzorje 2020 in usmerjen predvsem v razvoj (spletnega) orodja za podporo odločanju glede strategij energetskih prenov ter pri financiranju prenov stavbnega fonda. Zastavlja si ambiciozen cilj: povečanje naložb v celovite obnove stavb s poudarkom na boljši ozaveščenosti javnosti, krepitvi zaupanja, dostopnosti različnih shem financiranja in spodbud ter možnosti zanesljivih obnov. Projekt traja 36 mesecev, od februarja 2016 do januarja 2019.

Bodite na tekočem z dogajanjem na projektu ter imejte dostop do vseh rezultatov – za obveščanje se prijavite na http://enerfund.eu/get-involved.

Želite izvedeti več? Oglejte si multimedijske predstavitve

Pridobite več informacij o projektu ENERFUND, njegovih rezultatih in spletni aplikaciji ter si oglejte videoposnetke (samo v angleškem jeziku), ki vam bodo v strnjeni obliki ponudili odgovore na nekaj osnovnih vprašanj.

Komu je namenjena aplikacija ENERFUND in zakaj jo uporabiti?

Kako uporabljati aplikacijo ENERFUND?