Nazaj na seznam
Dogodek | Učinkovita raba energije |
15. 01. 2024

ki bo potekalo v obliki spletne učilnice, in sicer v

torek, 23. januarja, sredo, 24. januarja in četrtek, 25. januarja 2024, med 8:30 in 16:20.

Institut ”Jožef Stefan” – Center za energetsko učinkovitost (IJS-CEU) je v okviru integralnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (www.care4climate.si), ki ga vodi Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo (MOPE), zadolžen za organizacijo in izvedbo tridnevnih ciljnih usposabljanj ključnih deležnikov v procesu prenove stavbnega fonda s ciljem pospešiti celovito energijsko prenovo stavb. Ker je ciljno usposabljanje financirano iz omenjenega projekta, je udeležba za prijavljene brezplačna.

Komu je usposabljanje namenjeno?

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki se ukvarjate ali razmišljate o projektih za izboljšanje energetske in snovne učinkovitosti ter povečanje izrabe obnovljivih virov energije, zlasti v javnem sektorju (v občinah, v državni upravi in drugje v javnem sektorju). Izobraževanje je primerno tudi za vse začetnike, ki želijo izvedeti več o upravljanju energije v stavbah.

Pridobljena znanja in kompetence

Z udeležbo na usposabljanju boste pridobili znanja, ki jih potrebujete za uspešno vzpostavitev sistema za upravljanje z energijo v stavbah. Naučili se boste samostojno pripraviti:

  • analizo potencialov za izvedbo projektov uvajanja sistema za upravljanje z energijo v objektih in institucijah javnega sektorja,
  • tehnično in ekonomsko evalvacijo posameznih ukrepov,
  • oceno in zagotavljanje ciljnih prihrankov,
  • kako primerno predstaviti pričakovane rezultate vodstvu organizacije.

Na več praktičnih primerih vam bodo predstavljene različne metode in sistemi za ciljno spremljanje rabe energije in vode s poudarkom na javnem sektorju v različnih slovenskih regijah

Posebna pozornost v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE je namenjena večji prepoznavnosti usposobljenih strokovnjakov na področju energijske prenove in možnosti vključitve novih znanj, veščin in kompetenc v javne in druge razpise ter programe finančnih inštrumentov za področje URE in OVE. Iz tega razloga boste udeleženci prejeli potrdilo o udeležbi ali o udeležbi in uspešno opravljenem pisnem preizkusu znanja. Pridobljeno znanje lahko vključite v svoj portfelj znanj in veščin, pridobljenih na neformalnem izobraževanju.

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne prijavnice TUKAJ (z gumbom »Ctrl« in klikom na besedo TUKAJ se odpre spletna prijavnica, kjer izpolnite polja in s klikom na polje POŠLJI zaključite s prijavo) ali na e-naslov c4c@ijs.si najkasneje do ponedeljka, 22. januarja 2023. Prijavljeni boste po e-pošti prejeli podrobnejša navodila o poteku usposabljanja.

Program

Vse izobraževalne vsebine bodo predstavljene v obliki tridnevnega spletnega usposabljanja v trajanju 25 šolskih ur. Usposabljanje poleg predavanj vključuje tudi (neobvezni) pisni preizkus znanja, ki bo predvidoma teden dni po zaključku predavanj. Ciljno usposabljanje za upravljanje z energijo v stavbah z naslednjimi temami bo potekalo po programu:

Program usposabljanja >>>

Organizator si pridružuje pravico do sprememb programa.

Informacije

Več informacij o ciljnih usposabljanjih najdete na spletni strani IJS-CEU pod rubriko Področja dela/Izobraževanje in raziskave.

 

Vljudno vabljeni k prijavi!

Institut ”Jožef Stefan” – Center za energetsko učinkovitost