Nazaj na seznam
Dogodek | Učinkovita raba energije |
04. 03. 2024

Spoštovani,

v imenu Ministrstva za zdravje in v sodelovanju z Ministrstvom za okolje, podnebje in energijo vas vljudno vabim k udeležbi na usposabljanju za upravljanje z energijo in izvajanje naprednih ukrepov za razogljičenje zdravstvenega sistema v Sloveniji, ki bo potekalo od 26. 3. do 28. 3. v prostorih hotela Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, Pot za Brdom 4 v Ljubljani. Institut ”Jožef Stefan” – Center za energetsko učinkovitost v okviru integralnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (www.care4climate.si), izvaja ciljna usposabljanja ključnih deležnikov v procesu prenove stavbnega fonda s ciljem pospešiti celovito energijsko prenovo stavb.

Brezplačno usposabljanje je primerno za vse, tudi začetnike, ki želijo izvedeti več o učinkovitem upravljanju z energijo v stavbah javnih zdravstvenih zavodov v Sloveniji. Namenjeno zaposlenim v zdravstvu, ki razmišljajo o novih projektih ali so že vključeni v projekte za izboljšanje energetske in snovne učinkovitosti ter povečanje izrabe obnovljivih virov energije in želijo izvedeti več o naprednih konceptih upravljanja z energijo in drugih ukrepih za zmanjšanje ogljičnega odtisa. Udeleženci usposabljanja bodo pridobili znanja za samostojno pripravo analize potencialov za izvedbo projektov uvajanja sistema za upravljanje z energijo v objektih in institucijah zdravstvenega sektorja. Usposobljeni bodo za tehnično in ekonomsko evalvacijo posameznih ukrepov za izdelavo ocene in zagotavljanje ciljnih prihrankov. Na več praktičnih primerih bodo predstavljene različne metode in sistemi za ciljno spremljanje rabe energije in vode s poudarkom na zdravstvenem sektorju.

Posebna pozornost v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE je namenjena večji prepoznavnosti usposobljenih strokovnjakov na področju energijske prenove in možnosti vključitve novih znanj, veščin in kompetenc v javne in druge razpise ter programe finančnih inštrumentov za področje učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije. Iz tega razloga bodo udeleženci prejeli potrdilo o udeležbi ali o udeležbi in uspešno opravljenem pisnem preizkusu znanja.

Povezanost podnebnih sprememb in zdravstvenih sistemov postaja vedno pomembnejša tema v svetovnem merilu. Zdravstveni sistemi, tudi slovenski, namreč po eni strani pomembno prispevajo k toplogrednim izpustom in s tem podnebnim spremembam po drugi strani pa se morajo soočati s posledicami teh sprememb na zdravje prebivalstva. S ciljnim usposabljanjem se Ministrstvo za zdravje pridružuje prizadevanjem za razogljičenje slovenskega zdravstvenega sistema.

S spoštovanjem,

dr. Valentina Prevolnik Rupel, ministrica

 

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne prijavnice TUKAJ (z gumbom »Ctrl« in klikom na besedo TUKAJ se odpre spletna prijavnica, kjer izpolnite polja in s klikom na polje POŠLJI zaključite s prijavo) ali na e-naslov c4c@ijs.si najkasneje do petka, 22. marca 2024. Prijavljeni boste po e-pošti prejeli podrobnejša navodila o poteku usposabljanja.

Program

Vse izobraževalne vsebine bodo predstavljene v obliki tridnevnega usposabljanja v trajanju 25 šolskih ur. Usposabljanje poleg predavanj vključuje tudi (neobvezni) pisni preizkus znanja, ki bo predvidoma teden dni po zaključku predavanj.

Program usposabljanja >>>

Informacije

Več informacij o ciljnih usposabljanjih najdete na spletni strani IJS-CEU pod rubriko Področja dela/Izobraževanje in raziskave.